Libijska vlada zahteva veće američko angažovanje u Libiji

Foto: AP

Libijska Vlada nacionalnog jedinstva zatražila je od Vašingtona da pojača svoje vojno angažovanje u toj zemlji, saopštila je komanda SAD za Afriku u četvrtak.1

Fajez Al-Saradž, lider Vlade nacionalnog jedinstva (GNA), podneo je ovaj zahtev tokom razgovora u Štutgartu sa komandantom “Africom-a” Tomasom Valdhauserom i specijalnim američkim izaslanikom za Libiju, Džonatanom Vinerom, u sredu.

“Diskutovali smo o zahtevu Vlade nacionalnog jedinstva za dodatnom američkom pomoći i izgradnji većih kapaciteta odbrane”, kaže se u saopštenju Africom.

“SAD podržava napore GNA da povrati primorski grad Sirte iz ruku ID-a, a američki avioni sprovode vazdušne udare na pozicije ekstremista od početka avgusta.”, dodaje se u saopštenju.

“Valdhauser i Viner ponovili su svoju podršku Vladi nacionalnog jedinstva, i raspravljali su o strateškim opcijama za budućnost Libije nakon oslobođenja Sirte-a”, rekao je Africom.

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.dailystar.com.lb//News/Middle-East/2016/Aug-25/368940-libyas-un-backed-govt-seeks-boosted-us-military-backing.ashx  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.