Keri i Lavrov: Al-Nusra je teroristička organizacija i legitimna meta!

Foto: AP

Kako javlja sirijska državna novinska agencija SANA, državni sekretar SAD Džon Keri rekao je da Islamska država i Al-Nusra Front predstavljaju pretnju po sirijski narod.

U zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, Keri je rekao da se mirovni sporazum nikada nije odnosio na organizaciju Al-Nusra, i da su vazdušni udari na tu organizaciju legitimni.

Keri je dodao da promena imena ove organizacije ne menja činjenicu da je ona teroristička.

Lavrov je saopštio da je postignut napredak u nekoliko oblasti, da su razgovarali o potrebi da se razdvoji “umerena opozicija” od ID i Al-Nusre, i da su razmatrali kako da isporuče humanitarnu pomoć svim sirijskim gradovima.

Lavrov je takođe naglasio da nije u mogućnosti da garantuje prestanak borbenih dejstava bez razdvajanja “opozicije” od terorista, dodajući da nova runda direktnog dijaloga između sirijske vlade i opozicije treba da bude pokrenuta.

Ruski ministar spoljnih poslova je saopštio i da je Vašington potom, predao Moskvi spisak svih opozicionih grupa, koje su obuhvaćene sporazumom o prekidu vatre.

On je takođe izrazio podršku naporima specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misture za pokretanje direktnog dijaloga između sirijske vlade i opozicije.

 

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://sana.sy/en/?p=86540

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.