Nova britanska premijerka: “Imamo pravo da zaustavimo migrante!”

Foto: Lucas Jackson/Reuters

Nova britanska premijerka Tereza Mej, upozorila je svetske lidere u Ujedinjenim nacijama da imaju “obavezu” da zaustave dalji dotok migranata u Evropu.

U kratkom govoru u Njujorku, premijerka je žestoko podržala pravo evropskih zemalja da kontrolišu svoje granice, i spreče dotok migranata.1

“Mora biti jasno da sve zemlje imaju pravo da kontrolišu svoje granice i zaštite svoje građane i mora biti jasno da države imaju obavezu da upravljaju svojim granicama kako bi se smanjile ilegalne i nekontrolisane migracije.

“Nekontrolisane migracije nisu u interesu migranata koji su izloženi opasnosti, nisu u interesu zemalja iz koje dolaze i nisu u interesu zemalja u koje dolaze, gde se resursi i popularna podrška migrantima smanjuju.”

Ona je rekla da prvi cilj treba da bude da se izbeglice primoraju da traže azil u prvoj bezbednoj zemlji u koju stignu, dodajući da UN treba da “primeni ovo kao princip”.

Osim što je objasnila kako je zatvaranje granica zapravo u interesu migranata, premijerka se nije osvrnula na ulogu njene vlade i ostalih zemalja EU u izazivanju ratova i devastacije, odgovornih za masovne migracije iz Azije i Afrike u Evropu.

 

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/theresa-may-united-nations-duty-borders-control-mass-migration-brexit-a7317296.html  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.