Severna Koreja zaključuje razvoj nuklearnog naoružanja

nuclear-testU saopštenju Severne Koreje agenciji RIA Novosti, izražava se „uverenje da je [ova] zemlja sprovela najveći deo radova na istraživanju u razvoju nuklearnog naoružanja”, saopštava Sputnjik. Takođe se navodi da je poslednja nuklearna proba „definitivno potvrdila pojedinačnosti dejstva, tehničke karakteristike i moć standardizovane i integrisane nuklearne bojeve glave za balističke rakete naših jedinica Hvaseong u okviru naših strateških snaga”.

„Zahvaljujući standardizaciji i integraciji, postigli smo potpunu dominaciju nad tehnologijom za proizvodnju i upotrebu različitih fisionih supstanci i možemo proizvesti neograničen broj nuklearnih bojevih glava različitih tipova sa smanjenim dimenzijama uz manju težinu i veću snagu”, kaže se u saopštenju.

Severna Koreja se proglasila nuklearnom silom 2005. godine, a 9. septembra je potvrdila uspešno sprovođenje podzemne nuklearne probe, pete do sada. Ovo je prvi put da Severna Koreja sprovodi dve nuklearne probe tokom iste godine.

Po mišljenju Vladimira Voronkova, ruskog predstavnika pri međunarodnim organizacijama u Beču, saopštenje je signal Severne Koreje da prestaje sa nuklearnim probama.

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://mundo.sputniknews.com/asia/20160927/1063715435/desarrollo-armas-nucleares-norcoreanas.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.