Komunisti kaznili privatnu bezbednosnu agenciju zbog maltretiranja seljaka

Komunistički pobunjenici na Filipinima napali su privatnu bezbednosnu agenciju u vlasništvu tajkuna Henrija Sija i iz skladišta oduzeli veću količinu oružja koje su čuvali naoružani stražari ove agencije.1

Žaim Ka-Diego Padilja, portparol Nove narodne armije, istakao je da se radi o kaznenoj operaciji predvođenoj jedinicom pod vođstvom Eduarda Daglija, povodom toga što oružane snage agencije terorišu poljoprivrednike sprečavajući ih da obrađuju zemlju.

Pravo na 8.650 hektara zemlje koju čuva obezbeđenje agencije, polažu  ribarska zajednica i poljoprivrednici koji su još 1990-ih dobili sertifikate o vlasništvu nad zemljištem, ali su oni naknadno poništeni od strane Odeljenja za agrarnu reformu (DAR).

Od tada se poljoprivrednici žale na kršenje ljudskih prava, kako od strane vojske, tako i od strane onih koje nazivaju „angažovanim gorilama“ privatnih firmi.

U saopštenju Nove narodne armije, Padilja je izjavio da razoružanje stražara privatne agencije služi kao opomena svim nasilnim, tiranskim i despotskim gazdama i gospodarima rata koji koriste svoj uticaj i veze u vojnoj birokratiji i reakcionarnoj vladajućoj klasi pod režimom Dutertea.

On je takođe upozorio da će NPA nastaviti sa kažnjavanjem klasnih neprijatelja, kao što su despotski zemljoposednici, kupci zemljišta, protagonisti destruktivnog rudarstva, uništavanja životne sredine i drugih sličnih dela.

 

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.interaksyon.com/article/136692/npa-seizes-weapons-from-hacienda-guards-in-nasugbu  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.