Beograd: Skup podrške i solidarnosti sa Venecuelom!

Republika Srbija, Beograd, Cankareva 6; Matični broj: 28207891; PIB: 109630236; Tel:+381 63 8813783; Tekući Račun: 205-0000000241220-48; E-mail: [email protected]

Povodom Dana svetske solidarnosti sa narodom BR Venecuele (16. Septembar), Mreža intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva (MOČ), je u saradnji sa prijateljskim udruženjima, pokretima i organizacijama preuzela ulogu organizatora skupa podrške i solidarnosti sa ovom prijateljskom zemljom i narodom.

U danima odlučujućim za sudbinu Bolivarske Republike Venecuele, koje doživljavamo kao ključne za sudbinu svih slobodarskih naroda, MOČ povodom Dana svetske solidarnosti pruža bezrezervnu podršku na putu odbrane slobode, suvereniteta i nezavisnosti BR Venecuele, kao i Palestine, Sirije, Iraka i svih zemalja i naroda izloženim spoljnim pritiscima, nasilju, sankcijama i mešanju u unutrašnje stvari tih zemalja.

S obzirom na to da nijedna sloboda nije izvojevana bez patnje i žrtava, nadamo se da će i venecuelanski narod imati hrabrosti i snage da se odupre nasilju, kako bi sprečio mnogo veće zlo.

Trijumf istine u Bolivarskoj Republici Venecueli izražen u volji naroda na izborima za Ustavotvornu skupštinu je demaskirao lažno lice kapitala i nasilja prema sledbenicima direktne demokratije i slobode. Žalosna je činjenice da se tekovine pobede naroda od 30. jula na izborima za Ustavotvornu skupštinu , istine i demokratije, moraju iznova braniti od brutalnih konstrukcija ekstremne desnice i globalne imperije. Otuda, i ovom prilikom izražavamo punu podršku i solidarnost sa nepokornim narodom Bolivarske Republike Venecuele. Istovremeno podržavamo svaku organizovanu i zajedničku akciju podrške i solidarnost sa venecuelanskim narodom.

Stoga, dana 16. Septembra u vremenu od 16,oo do 18,oo časova, MOČ organizuje akciju podrške i solidarnosti na Trgu Republike u Beogradu.

U okviru akcije planirane su sledeće aktivnosti:

  1. Okupljanje predstavnika MOČ-a, saradnika i prijatelja Venecuele;
  2. Obraćanje predstavnika učesnika organizacije;
  3. Kulturno-umetnički program u izvođenju vokalno-instrumentalnog ansambla “Venecuela” i plesne grupe “Venecuela” i
  4. Prikupljanje potpisa podrške i solidarnosti tokom aktivnosti.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.