Saopštenje Severne Koreje povodom novih sankcija UN-a!

Foto: AP

Ministarstvo spoljnih poslova Demokratske Narodne Republike Koreje objavilo je u sredu sledeće saopštenje:

SAD i njene vazalske snage su 12. septembra napravile još jednu “rezoluciju o sankcijama”, oštriju nego ikada protiv DNRK u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, osuđujući njen test Hidrogenske bombe kao “pretnju” međunarodnom miru i bezbednosti.

“Rezoluciju” su fabrikovale SAD, koristeći sve vrste gnusnih i zlobnih sredstava i metoda. DNRK oštro osuđuje i kategorički odbacuje UN “Rezoluciju 2375” o sankcijama kao proizvod gnusne provokacije čiji je cilj da se DNRK uskrati legitimno pravo na samoodbranu i potpuno uguši njena država i narod kroz potpunu ekonomsku blokadu.

Usvajanje još jedne nelegalne i zle “rezolucije o sankcijama” koju su pilotirale SAD, služi kao prilika da DNRK potvrdi da je put kojim je izabrala da ide apsolutno ispravan i da ojača svoju odlučnost da se ovaj put brže razvija bez imalo preusmeravanja dok se ova borba do kraja ne završi.

Pošto je šema Sjedinjenih Američkih Država, da spreči razvoj DNRK, da je razoruža kroz sankcije bez presedana i pritiske i da je osvoji pomoću nuklearnog oružja, očigledna, DNRK će udvostručiti napore da poveća snagu kako bi zaštitila suverenitet zemlje i pravo na postojanje i očuvanje mira i sigurnosti regiona uspostavljanjem praktične ravnoteže sa SAD.

Stalne članica Saveta bezbednosti UN su: SAD, Rusija, Kina, V. Britanija i Francuska.

Privremene članice su: Bolivija, Italija, Švedska, Ukrajina, Japan, Egipat, Etiopija, Senegal, Urugvaj, Kazakstan.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.