Dom kulture Studentski grad poziva na Dan solidarnosti sa Latinskom Amerikom

Autor: Filip Martinović

Dom Kulture Studentski grad

Sreda, 29. novembar, 18.00, Mala sala
KNjIGA ZAGRLjAJA – DAN SOLIDARNOSTI SA LATINSKOM AMERIKOM (1977 – 2017)

Dom kulture Studentski grad poziva na Dan solidarnosti sa Latinskom Amerikom u sredu 29. novembra u 18h u maloj sali DKSG.

Godine 1977. u SKC-u u Beogradu organizovana je Nedelјa Latinske Amerike. Tom prilikom, u znak sećanja, naslikan je na zidu te ustanove mural naslovlјen “Za jedinstvo i solidarnost sa narodima Latinske Amerike”. Četrdeset godina kasnije, kulturna manifestacija Knjiga zagrlјaja – Dan solidarnosti sa Latinskom Amerikom, osvežiće sećanja na razloge koji su naveli našu tadašnju domovinu da sa razumevanjem i simpatijama prati borbu latinoameričkih naroda za nezavisnost i socijalnu pravdu. Manifestacija će osvetliti situaciju koja danas na tom kontinentu postoji i koja nalaže da se još više nego ’70-ih pruži solidarnost narodima Latinske Amerike, u njihovoj borbi protiv neoliberalne invezije koja preti da uguši sve napredne ideje čovečanstva.

Profesorka Ljiljana Bogoeva Sedlar vodiće program, koji su podržali naši značajni umetnici, uz pomoć tekstova urugvajskog pisca Eduarda Galeana i drugih književnih i filmskih priloga o borbi Latinske Amerike.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.