Netanjahu podržao proteste u Iranu: “Sankcije donose rezultate”!

Foto: Youtube

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je u četvrtak da su obnovljene sankcije SAD-a Iranu bacile islamsku republiku u ekonomski haos.1

“Iran je upao u ekonomski haos kao rezultat ponovnog usvajanja sankcija protiv njega”, rekao je Netanjahu na svečanosti diplomiranja pilota u vazduhoplovnoj bazi Hatzerim u južnom Izraelu.

On je rekao da su napori njegove vlade za pooštrenje sankcija Iranu efikasni. “Države i kompanije napuštaju iransko tržište, a masovne demonstracije u Iranu pokazuju da naši napori da se Iran postavi na svoje mesto donose rezultate”, rekao je on.

Netanjahu je pozdravio igre iranske fudbalske reprezentacije u Rusiji. “Iranskom narodu kažem: pokazali ste hrabrost na terenu, a danas ste pokazali istu hrabrost na ulicama Irana”, rekao je izraelski premijer, izrazivši nadu da će Iran jednog dana odigrati utakmicu sa Izraelom.2

On je podstakao na nastavak protesta rekavši:  “Možete li da zamislite šta bi se dogodilo ako bi iranska vlada, umesto da troši vaš novac u Siriji, Jemenu i na nepotrebne ratove na Bliskom istoku, počela da investira u rešavanje ekonomskih problema u Iranu?”.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.xinhuanet.com/english/2018-06/29/c_137288074.htm  

  2.  https://www.timesofisrael.com/netanyahu-hails-iranian-peoples-courage-in-anti-regime-protests/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.