Netanjahu tvrdi da će Izrael nastaviti sa vazdušnim napadima u Siriji i pored raspoređivanja S-300

Foto: Reuters/Carlos Barria

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je u utorak da će Izraelske odbrambene snage (IDF) nastaviti da napadaju iranske ciljeve u Siriji, uprkos ruskom raspoređivanju raketnih sistema S-300.

“Nastavićemo da delujemo kako bismo zaustavili iransku vojsku u Siriji, u koordinaciji bezbednosti sa ruskom vojskom”, rekao je Netanjahu novinarima pre odlaska u Njujork na sastanak Generalne skupštine UN.1

Izraelski lider je rekao da je Izrael do sada “bio vrlo uspešan” u sprečavanju gomilanja iranske vojske u Siriji, kao i iranskih pokušaja da isporuče teško oružje Hezbolahu u Libanu.

“Cionistički režim pokušava da napravi krizu u Siriji i preduzima korake da direktno podrži terorističke grupe i usmeri sirijsku vojsku na suočavanje sa terorizmom”, izjavio je u četvrtak sekretar Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamhani, prema novinskoj agenciji Tasnim.

“Ako ovako nastavi, suočiće se sa reakcijama koje će izazvati žaljenje”. Nije precizirao na šta bi to moglo da se odnosi.

Šamhani je dao ove komentare tokom sastanka sa svojim ruskim kolegom Nikolajem Patruševim u Teheranu.2

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.xinhuanet.com/english/2018-09/26/c_137492439.htm  

  2.  https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-iran/iran-says-israel-will-regret-further-attacks-on-syria-idUSKCN1M7176?feedType=RSS&feedName=worldNews  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.