MOČ: Saopštenje povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa između Izraela i ilegalne tvorevine Kosova

U vreme zaoštrenih protivurečnosti savremenog sveta, dodatno iskomplikovanih pandemijom Kovid-19, svet hegemonističkog sistema ne odustaje od pokušaja ozakonjenja nasilnog oduzimanja državnih teritorija od pojedinih zemalja i naroda. Ceremonija uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i ilegalne tvorevine Kosovo, završena je otkrivanjem ploče koja će biti postavljena na ulazu u buduću Ambasadu Kosova u Jerusalimu. Kosovo će biti treća zemlja koja je to učinila posle SAD i Gvatemale.

Izrael gubi iz vida činjenicu da je napravljen opasan presedan, da na delu teritorije Republike Srbije legalizuje ilegalnu državu, što bi mogli slediti i Palestinci čiji se problemi ne rešavaju decenijama. Izrael je sebe svrstao u saveznike okupatorskih sila, ne zamo ugrožavanjem teritorijalne celovitosti Srbije, već i zbog činjenice da izbegava rešavanje palestinskog pitanja na principima sadržanim u rezolucijama 242 (1967) i 338 (1973) Saveta bezbednosti, koje između ostalog predviđaju i povlačenje Izraela iz okupiranih palestinskih teritorija, uključujući Istočni Jerusalim.

Mreža za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju (MOČ) duboko je uznemirena sve izraženijim pritiscima na Beograd i najoštrije osuđuje bezumno gaženje međunarodnog prava uključujući i Rezoluciju Saveta bezbednosti 1244 – kao jedinog validnog okvira i osnova za održivo i pravedno rešenje.

Oni koji se danas vraćaju u Belu kuću i Stejt department dobar deo svoje karijere su izgradili na politici kažnjavanja Srbije za sve krivice.

Proročanske reči Slobodana Miloševića “bojim se za svoj narod” ponovo zlokobno odzvanjaju Srbijom. Izloženi zakonima ponude i potražnje na globalnom “trgu robova” prodati smo u bescenje za “šaku dolara” od strane stratega koji odlučuju u ime jevrejskog naroda. Na meti je – pored izmrcvarenog palestinskog naroda – i narod Srbije, zapao pod žrvanj američke spoljne politike. Dok “Dara iz Jasenovca” podseća na jedno od evropskih stratišta na kojima smo delili istu tragičnu sudbinu sa jevrejskim narodom, njihove vođe započinju novi krug pakla, hladnokrvno pokrećući konce globalne politike što sežu do Velikog inkvizitora.

Milošević je – usamljen i bespomoćan – upozoravao u ime svih nas:

“Postoji neko veće zlo iza Amerike sa kojom se borim, postoji nešto satansko u tom lažnom osmehu Amerikanaca. To njihovo zlo nije sa ovoga sveta, video sam. Ovo više nije borba slobodoljubivog naroda protiv imperijalista. Ovo je borba protiv neprijatelja ljudskog roda. Drevne priče su istinite. On će zauzimati jednu po jednu naciju. Ja sam usamljen u ovoj borbi. Po prvi put se bojim za svoj narod.”

Aktuelizovani pritisci su u funkciji pripreme terena za predstojeću ofanzivu prema Srbiji kao potencijalnom poprištu odmeravanja snage i uticaja moćnih imperija i saveza, što se ne odnosi samo na Kosovo već i na Dejton, Republiku Srpsku, zaoštravanje odnosa među balkanskim zemljama i narodima, uz kontinuirani pritisak na Srbiju da odustane od sve boljih odnosa sa Rusijom i Kinom. Reč je o zloslutom napadu na Srbiju i njeno strateško partnerstvo, prijateljstvo i savezništvo sa Rusijom i Kinom.

U Beogradu 4. februara 2021.g.

INFORMATIVNA SLUŽBA MREŽE ZA ODBRANU ČOVEČANSTVA

OGRANAK ZA SRBIJU

 

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.