Srbija intezivira diplomatsku i ekonomsku saradnju sa Sirijom

 

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Sirije u Srbiji Amarom Avadom.

Poželevši dobrodošlicu i uspeh u radu privremenom otpravniku poslova, Selaković je izneo očekivanje da će Sirija, na osnovu principa reciprociteta, podići diplomatsko predstavljanje u našoj zemlji na ambasadorski nivo.1

Selaković je potvrdio želju Srbije da razvija i jača odnose sa Sirijom na svim poljima i njenu stalnu podršku suverenitetu, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Sirije.

Selaković je na sastanku sa otpravnikom poslova sirijske ambasade u Beogradu Amarom Avadom rekao je da Srbija ima interes da intenzivira politički dijalog i unapredi ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu sa Sirijom.

On je pozdravio predstojeću posetu ministra spoljnih poslova i iseljeništva Faisala Mikdada, koji će prisustvovati sastanku Pokreta nesvrstanih, koji će se ovog meseca održati u Beogradu, osvrnuvši se na značaj saradnje dve zemlje.

Sa svoje strane, vršilac dužnosti otpravnika poslova Sirije izrazio je spremnost Sirije da razvija odnose sa Srbijom na svim poljima, naglašavajući značaj suočavanja sa izazovima i pritiscima kojima su dve zemlje izložene i sprečavanja bilo kakvog mešanja u njihove unutrašnje stvari.2

 

 

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=687974  

  2.  http://sana.sy/en/?p=250697  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.