Kim Jo Džong: DNR Koreja će uvek biti u istom borbenom rovu sa Rusijom!

Foto: Rodong Sinmun

Demokratska Narodna Republika Koreja će uvek „stajati u istom borbenom rovu“ rame uz rame sa ruskom vojskom i narodom rekla je u petak sestra severnokorejskog lidera Kim Jo Džong.

U izjavi koju je objavila novinska agencija KCNA, ona je obećala da će DNRK „uvek stajati u istom rovu, zajedno sa vojskom i narodom Rusije, koji su ustali u odbranu dostojanstva i časti države i suvereniteta i bezbednost svoje zemlje“.

Ona je osudila odluku SAD da preda tenkove Abrams Ukrajini kao “podli korak”.

„Ne sumnjam da će svako oružje kojim se Sjedinjene Države i Zapad ponose izgoreti u prašinu i pretvoriti se u staro gvožđe pred nemilosrdnim borbenim duhom i moći herojske vojske i naroda Rusije“, rekla je Kim Jo.

Sestra severnokorejskog lidera je takođe naglasila da Ukrajina „nije pustinja na Bliskom istoku, gde su pre 20 godina američki tenkovi bili u mogućnosti da lako oduzmu slobodu narodu“, i izrazila mišljenje da kada SAD bi postojale, onda „svet bi postao svetlije, sigurnije i mirnije mesto.

„Nikakvi nepromišljeni pokušaji neće dozvoliti da snage imperijalističke koalicije savladaju herojski duh vojske i naroda Rusije, koji se odlikuju vatrenim patriotizmom, otpornošću i snažnim moralom“, rekla je Kim Jo Džong.  1 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liked it? Take a second to support Vuk Kondić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://tass.com/world/1568199  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.