Ši Đinping čestitao Dan državnosti Republike Srbije!

AP

Predsednika Kine Ši Đinping uputio je danas pismo čestitke povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije, u kome je istakao da kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja i izrazio uverenje da će dve zemlje “ruku pod ruku” odgovoriti na istorijske promene u svetu.

Predsedniku Vučiću pismo je uručila ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, saopštili su iz Predsedništva i objavili sadržaj čestitke.

“Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u lično ime, da Vama i prijateljskoj srpskoj Vladi i narodu uputim srdačne čestitke i najbolje želje. Pod Vašim rukovodstvom, Srbija hrabro napreduje na putu nacionalnog preporoda i ekonomskog razvoja, a životni standard građana se neprekidno poboljšava”, napisao je predsednik Kine.1

Ocenio je da prijateljstvo Kine i Srbije prevazilazi planine i okeane, vremenom postaje sve čvršće, a dve zemlje su, dodaje, dobri prijatelji i partneri, koji uz međusobno poštovanje i poverenje, kontinuirano razvijaju saradnju.

“Našim zajedičkim naporima kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja. Oblasti praktične saradnje postaju sve veće, sadržaji sve bogatiji, a to našim narodima donosi prosperitet. Zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde, odbrani međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa i aktivno, ruku pod ruku, odgovaramo na istorijske promene u svetu”, kaže Si Đinping.

Izrazio je spremnost da dve zemlje nastave saradnju i dodatno prodube partnerstva u svim oblastima.

“Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo udruženo jačali razvojne strategije naših zemalja, produbili i širili međusobno korisnu saradnju u svim oblastima, ali i podigli sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, u cilju što boljeg života naših naroda”, navedeno je u pismu.

Za kraj predsednik Kine je poželeo Srbiji puno prosperiteta, a građanima sreću i blagostanje.2

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.politika.rs/sr/clanak/537423/kina-cesttka-dan-drzavnosti  

  2. https://www.kosovo-online.com/vesti/politika/predsednik-kine-cestitao-vucicu-dan-drzavnosti-srbije-prijateljtvo-dve-zemlje-s?fbclid=IwAR0p42CXOWBN_BeO9lOw5qG__YPUR5JNwfVT1zyxihsbhwRMDzYaUWmdhEM  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.