Kamere snimile Janukovičev beg, ne zna se gde se sad nalazi

Nije poznato gde se sada nalazi smenjeni ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, koji je u subotu navodno iz Harkova pokušao da pobegne u Rusiju, ali ga je u tome sprečila granična policija.

U javnosti se pojavio snimak koji navodno pokazuje beg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, piše “Moscow Times”, a prenosi “Blic”.

Nadzorne kamere su snimile kamione na koje se tovare stvari, kao i helikopter koji odvozi ljude sa imanja za koje se veruje da je predsednička rezidencija.

Ukrajina je nedeljno jutro dočekala mirno. Ljudi šetaju gradom, a nema dojava o novim žrtvama. U dosadašnjim protestima u Kijevu poginulo je 77, a povređeno je 645 ljudi.

Nakon dramatičnog jučerašnjeg dana kada je parlament izglasao opoziv predsednika Viktora Janukoviča, a bivša premijerka Julija Timošenko puštena na slobodu, postavlja se pitanje tko zapravo vlada Ukrajinom, piše Reuters.

Ubrzo nakon što je imenovao predsednika bliskog Juliji Timošenko, parlament je smenio Janukoviča i pozvao na prevremene predsedničke izbore 25. maja.

Međutim, Janukovič je poručio u intervjuu koji je navodno snimljen u Harkovu da nema nameru da odstupi, niti da napusti zemlju jer se radi o pokušaju državnog udara, a da je on i dalje legitimni predsednik.

Ne zna se točna gdje se on sada nalazi, a juče je pokušao da prebegne u Rusiju, ali ga je u tome sprečila granična policija.

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/444750/Kamere-snimile-Janukovicev-beg-ne-zna-se-gde-se-sad-nalazi

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.