The Skully Helmet AR-1

Pametna kaciga za 21. vek

U opštoj poplavi prototipova „pametnih” ručnih satova, naočara, američka firma The Skully nam donosi proizvod visoke tehnologije koji ne samo da je estetski privlačan i funkcionalan, već se brine i za našu bezbednost. Svi koji su imali priliku da voze motocikl znaju koliko je mrtav ugao opasan, pogotovo kada ostali učesnici u saobraćaju sve što je manje od  „juga” smatraju preprekom. Reč je o kacigi koja sa zadnje strane ima ugrađenu kameru sa uglom od 180º, i providni ekran sa prednje. Na taj način vozač je uvek svestan vozila iza i oko sebe bez potrebe da skida pogled sa autoputa. Osim što daje pregled okoline, The Skully Helmet može da prikazuje i uputstva za vožnju preko GPS navigacije. Takođe, povezivanjem sa mobilnim telefonom, omogućava izdavanje glasovnih komandi za slanje poruka, primanje poziva, slušanje muzike kao i izmene rute na navigatoru.

Iako se pažnja najviše posvećuje kameri i elektronskim dodacima, sama kaciga je od kvalitetnih materijala (trikompozitni fiberglas) i ispunjava kriterijume za DOT i ECE sertifikaciju. Proizvođač je takođe najavio i softverskie alate (SDK) koje će zainteresovanim pojedincima i firmama omogućiti da ovu „pametnu” kacigu integrišu sa svojim aplikacijama.

The Skully Helmet AR-1 je još uvek u fazi testiranja i prodajna cena još nije poznata, kao ni datum početka serijske proizvodnje. Međutim, aktivno se traže motociklisti zainteresovani za njeno testiranje. Ako mislite da imate dovoljno sreće da vas izaberu, prijavite se preko formulara na adresi:

http://www.skullyhelmets.com/heads-up-display-motorcycle-helmet-beta

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.skullyhelmets.com/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.