Borbeno stanje u Ukrajini, 30.7.2014.

Informacije iz veoma pouzdanih izvora. Ovi izvori se nalaze u Novorusiji, Ruskoj Federaciji, EU i Ukrajini:

Dana 29.7.2014.  u poslepodnevnim časovima u Ukrajini, ukrajinska vojska je ispalila 4 taktička balistička projektila SS-21 Točka. Najmanje dva su jasno ciljala Saur Mogliju sa idejom da se ukrajinskim trupama zarobljenim u „Kotlu” otvori put za povlačenje. U momentu pre lansiranja, jedinice Ruske Federacije su uznapredovale ka granici u oblasti „Kotla” kao i severno od njega.

Ni jedan od 4 projektila Točka nije pogodila metu. Ponavljam, ni jedan od 4 projektila Točka nije pogodila metu niti je pao na zemlju u jednom komadu. Kao što je poznato, ovi projektili mogu nositi taktičke nuklearne glave, hemijsko ili biološko oružije, kasetnu munijiu ili „HE” u težini od nešto manje od 500 kilograma.

Kada su 4 projektila promašili cilj, vojne snage Ruske Federacije su odmah zaustavile napredovanje i zauzele položaje. Na istom su položaju i dalje, 30.7.2014.

Nakon lansiranja [projektila] primetno je usporavanje borbenih dejstava i Strelkov je napomenuo ponovo da je Novorusije otvorena za pregovore.

Projektili Točka su oboreni pre nego što su uspeli da dostignu programiranu visinu, [a oboreni su] iznad novoruske teritorije koju su okupirale ukrajinske trupe. Prema obično pouzdanim izvorima, oboreni su iz unutrašnjosti Ruske Federacije. Nema vizuelnih dokaza da je Ruska Federacija oborila sisteme Toñka niti koji je sistem upotrebljen za obaranje.

Tekst je preveden sa: The Vineyard of the Saker

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „July 20th Combat SITREP by Juan”, http://vineyardsaker.blogspot.com.es/2014/07/july-20th-combat-sitrep-by-juan.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.