Satelitski snimak poslednjih sekundi leta MH17

Satelitski snimak poslednjih sekundi leta MH17

Ukrainian-attack-on-MH17-sat-photo-small

Prema podacima iz e-maila Džordža Bilta, bivšeg studenta MIT-a i stručnjaka za avijaciju sa dvadesetogodišnjim iskustvom, malezijski „boing 777”, na letu MH17 Amsterdam–Kuala-Lumpur, koji se tragično srušio 17. jula 2014, oborio je ukrajinski borbeni lovac koji ga je pratio.

E-mail je poslat pre nekoliko dana na adresu Ruske unije inženjera koja je objavila preliminarni izveštaj o incidentu [na letu] MH17.1

„U potpunosti se slažem sa rezultatima vaše analize o uzrocima katastrofe ’boinga 777′. Oborio ga je borbeni lovac”, napisao je autor [pisma] koji se predstavio kao Džordž Bilt.

Tvrdnju potkrepljuje fotografijama, kako se pretpostavlja, ili američkog ili britanskog špijunskog satelita, u momentu napada, oko 13.20 časova po Griniču, 17. jula 2014. godine. Ruski Kanal 1 je objavio satelitske snimke kao dokaz da je malezijski „boing” (na vrhu slike) [na letu] MH17 oborio ukrajinski ratni avion (na dnu slike).

Slika, koja jasno pokazuje lansiranje [projektila] sa levog krila lovca, bila je prikačena uz e-mail poruku. Pejzaž, vremenske prilike i veličina aviona na slici su potpuno dosledni okolnostima nesreće.

Ivan Andrijevski, prvi potpredsednik Ruske unije inženjera, kaže:

„Evo slike napravljene u niskoj orbiti. Prema koordinatama navedenim na slici, možemo pretpostaviti da ju je napravio američki ili britanski špijunski satelit. Sproveli smo detaljne analize slike i nema tragova falsifikovanja.”

Šef Glavnog direktorata za operacije glavnog štaba ruskih vojnih snaga, general potpukovnik Andrej Kartopolov, izjavio je 21. jula da je u skladu sa podacima objektivne kontrole, vojni lovac SU-25 ukrajinskog vazduhoplovstva otkriven u trenucima pred obaranje „boinga”.

https://www.youtube.com/watch?v=YSveP8MUpZQ

https://www.youtube.com/watch?v=vsdu0qZTsh0

Izvori: Oriental Review, VoltaireNet.org


  1. “Analysis of the reasons for the crash of flight MH17”, by Ivan A. Andrievskii, Оdnako (Russia), Voltaire Network, 27 September 2014. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.