Ukrajinska vojska otvorila paljbu na ruski humanitarni konvoj

CDWPOcOWIAE664r-1Prema izjavi Gleba Kornilova, šefa Fonda za pomoć novoruskom Donbasu, ukrajinski vojnici su otrvoili paljbu na ruski humanitarni konvoj i pri tome ubili jednu osobu.

“Dana 23. aprila, tri naša kamiona su se uputili u Širokino noseći humanitarnu pomoć. Iz nepoznatih razloga, jedan od kamiona je napustio planiranu rutu i nakon izvesnog vremena stigao do položaja ukrajinskih oružanih snaga smeštenih 27 kilometara jugozapadno od Donjecka. Vojnici su otvorili paljbu.”, prenosi Interfaks Kornilovljevu izjavu.

Svi pripadnici konvoja su zarobljeni, a jedan je ranjen prilikom pucnjave.

Prema Kornilovu, konvoj je prenosio hranu, lekove i odeću za stanovnike jugoistočne Ukrajine.

Ukrajinski oficir poznat pod nadimkom „Kapetan Prajs” je već na svom Twitter nalogu napisao: „6 separatista je uhvaćeno, 1 ranjen, 1 ubijen”. Nije spomenuo ni reči da se radilo o  humanitarnom konvoju. Svi učesnici konvoja su imali urednu dokumentaciju, a predvodnički automobil je nosio oznake organizacije kao i moskovske registarske tablice. Kapetan Prajs je potvrdio da konvoj nije uzvratio paljbu, a na slikama se može videti da ubijena osoba nije nosila pancir niti bilo kakvo oružije.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.