Evropski turisti u Grčkoj besni na izbeglice zbog propalog odmora

Evropski turisti u Grčkoj besni na izbeglice zbog propalog odmora

Evropski turisti na grčkom ostrvu Kos besne na svoje domaćine zbog prisustva velikog broja izbeglica na ostrvu.

Smatra se da je oko 6.000 izbeglica iz Avganistana i Sirije pristiglo na to grčko ostrvo u poslednjih par meseci, i navodno “neselektivno” zaposedaju mesta na ostrvu predviđena za bogate evropske turiste.

Dok se turisti sunčaju i uživaju u koktelima, samo par koraka dalje leže izbeglice na kartonima, a takva situacija nije razbesnela samo turiste već i neke medije, naročito one na britanskom ostrvu čijih turista na ostrvu Kos ima najviše.

Tako britanski “Mail Online” objavljuje reportažu o situaciji na ostrvu Kos navodeći da su izbeglice pretvorile lepo ostrvo u “odvratnu rupu”.

U izjavama turista preovlađava gađenje na atmosferu koja vlada na ostrvu. “Ne možemo da jedemo u restoranima dok nas ljudi gledaju, želimo da se opustimo. Sve je tako prljavo, ne dopada nam se i nećemo doći ponovo ako sve izgleda kao izbeglički kamp” kažu britanski turisti za pomenuti list.

Vlasnici restorana su postavili cerade da blokiraju pogled gostima na izbeglice ali se žale da im je svejedno opala poseta.

Holandski turisti takođe izražavaju negodovanje i tvrde da ih plaši to što će sve ove izbeglice prodreti dublje u Evropu.

Photo – Inime/Athena
Photo – Intime/Athena
Photo – Reuters
Dvorište policijske stanice
Otac i dete preživeli plovidbu čamcem. Photo – Reuters
Intime/Athena
Britanski turisti na ostrvu. Photo – Nick Holt

Leave a Reply

Your email address will not be published.