Sirizina vlada leči naciste ranjene u Donbasu

UKRAINE_3034049bMinistarstvo vanjskih poslova Ukrajine je saopštilo da je 14. maja 2015. u Grčku stigla prva grupa od šest ranjenih ukrajinskih vojnika Nacionalne garde i Oružanih snaga Ukrajine koji su učestvovali u „antiterorističkoj” operaciji u Donbasu. U skladu sa dogovorom sa Grčkom, ranjeni vojnici će biti lečeni i rehabilitovani u bolnici „KAT” na Atici. Druga grupa ranjenika se očekuje 1. juna.

Iako je Siriza pre dolaska tvrdila da će prema NATO-u imati „višedimenzioni pristup” koji neće uključivati učestvovanje u vojnim sukobima niti planovima, to obećanje je zaboravila i jasno se stavlja na stranu imperijalističkih agresora na samo u ovom slučaju Donbasa (za koji im je Zlatna zora verovatno veoma zahvalna) već i u najavi da će učestvovati u tzv. „ratu protiv terorizma”. To samo znači da će Siriza igrati aktivnu ulogu u sprovođenju imperijalističkih interesa van svoje zemlje.

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „The wounded Ukrainian troops arrived to Greece”, http://mfa.gov.ua/en/news-feeds/foreign-offices-news/36389-do-greciji-pribuli-poraneni-vijsykovosluzhbovci-nacgvardiji-ukrajini-ta-zbrojnih-sil-ukrajini

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.