Narodni front za oslobođenje Palestine poziva na rat protiv zločina izraelskih kolonista

pflp-logoNarodni front za oslobođenje Palestine (PFLP) najoštrije osuđuje zločin izraelskih kolonista u selu Duma blizu Nablusa u kojem je život izgubio 18-mesečni Ali Sad Davabšeh. U saopštenju pozivaju na eskalaciju otpora i objavu rata kolonistima i njihovim naseljima, a odgovorne t za ovaj zločinački čin smatraju Netanjahua i njegovu vladu.

PFLP poziva palestinske mase da izraze svoj bes i odgovore na zločine na svim nivoima, da pruže otpor okupaciji i kolonistima kroz zajedničko suprotstavljanje i organizaciju stvarajući narodne komitete u selima, izbegličkim logorima i gradovima Zapadne obale sa ciljem da se odupru kolonistima i njihovim zločinima. Istovremeno upozoravaju da je bezbednosi aparat Palestinske samouprave omanuo i nije sposoban da zaštiti palestinski narod od neprestanih napada kolonista.

Front zahteva od palestinske uprave da objavi vanredno stanje i da hitno odgovori na ovo brutalno ubistvo. Takođe traži da Palestinska samouprava prekine sigurnosnu koordinaciju sa okupatorom, naročito nakon napada i spaljivanja dece. Umesto toga, traže da se Palestina obrati međunarodnoj zajednici i da se okupatorima sudi za zločine protiv Palestine.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://pflp.ps/english/2015/07/31/pflp-declaration-of-war-on-settlements-following-burning-of-palestinian-baby/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.