Nemačka menja stav prema Rusiji po pitanju Sirije

Von_der_Leyen_2010Nemačka diplomatija vešto iskorišćava trenutnu izbegličku krizu kao izgovor za borbu protiv priliva izbeglica i za jačanje svojih pozicija na Bliskom Istoku. Sa tim ciljem je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova pozdravilo rusku inicijativu u borbi protiv Islamske države i najavio početak zajednički poduhvat Rusije, Francuske i Nemačke u zaustavljanju rata u Siriji. Po svoj prilici Nemačka je konačno shvatila da je rešenje izbegličke krize u zaustavljanju krvoprolića. Osim nemačke podrške ruskoj intervenciji, svoj glas su dali i Španija i Austrija.

Da li se radi o iskrenim željama ili diplomatskom manevru najbolje govore tvrdnje nemačke ministarke Ministarstva odbrane Ursule fon der Lejen koja je izrazila spremnost da nastavi „uspešan rad” u iračkom Kurdistanu. Osim što Nemačka doprema medicinsku opremu, šlemove i zaštitnu opremu, Bundesver ima oko 100 oficira koji obučavaju kurdske Pešmerge na severu Iraka, a doprema i oružje.

Ista ministarka je takođe i naredila borbenu gotovost za 4,000 nemačkih vojnika za borbu protiv izbegličke krize. Nije poznato da li je ovo usledilo zbog rizika od terorističkih napada.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://southfront.org/syria-germany-leaving-the-ranks-of-the-us-alliance-against-russia/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.