Muslimanski dečak uhapšen jer je napravio sat

Foto: Tviter – Prajwol/Ru

 

Američki srednjoškolac iz Teksasa je uhapšen nakon što je u školu doneo sat koji je sam napravio, za koji policajci tvrde da liči na bombu kućne izrade.

Ahmed Muhamed, 14-godišnjak iz “MacArthur” srednje škole u Irvingu, Tekas, rekao je da je sat privukao pažnju jednog od njegovih nastavnika koji je to odmah prijavio direktoru škole.

“Policajac i direktor škole su došli i odveli me u prostoriju gde me je sačekalo više policajaca”, rekao je Ahmed lokalnoj stanici “Dallas News” preko video intervjua iz njegove kućne radionice.

Policajci su ga uporno pitali da li namerava da napravi bombu, ali je on u više navrata opovrgao takve tvrdnje i objašnjavao da je u pitanju najobičniji sat. Ahmed tvrdi da je zaluđenik za nauku i da, u kućnoj radionici, sam pokušava da napravi razne kućne aparate.

Policija je ostala pri stavu da je u pitanju bomba, dok je direktor škole, Danijel Kaming, zapretio Ahmedu izbacivanjem iz škole, i zatražio njegovu pismenu izjavu.

“Ispitivali su me i pretraživali mi stvari, a kasnije su me odveli u centar za maloletne delikvente”, rekao je dečak.

U centru su ga ponovo pretresli, slikali i uzeli mu otiske prstiju, a nakon što je ustanovljeno da je u pitanju samo običan sat, dečak je pušten.

Njegov otac, sudanski imigrant, tvrdi da je ceo slučaj rasno motivisana izmišljotina nastavnika i policije, kao i da se njegov sin ne bavi terorizmom već naukom.

U dosadašnjoj istoriji SAD, zabeleženo je preko 200 oružanih napada na školske ustanove, ali nijedan od strane pripadnika islamske veroispovesti, dok je među napadačima procenat belih amerikanaca preko 95%.

Fotografija hapšenja Ahmeda, nedavno se pojavila i na Tviteru.

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.