Izrael potpomaže saudijski masakr u Jemenu

Yemen,_administrative_divisions_-_de_-_colored.svgSaeb Šat, ekspert za Bliski Istok iz Belfasta, izjavio je za iranski Pres TV da smatra da je ovaj rat vodi Saudijska Arabija kojom upravljaju izraelski generali. Seif Dana, profesor Univerziteta Viskonsin in Čikagu je izneo mišljenje da Izrael smatra šitski pokret Hutija Ansarulah neprijateljem, a Saudijsku Arabiju prijateljima, prenosi Pres TV.

Bez obzira šta kažu stručnjaci, činjenica je da su izraelski ratni avioni dopremili veliku količinu lake i teške ratne opreme kao i uređanje za špijunažu vojnim snagama Ujedinjenih Arapskih Emirata. Izrael takođe pruža obuku oficirima UAE za urbano ratovanje.

UAE je jedna od država koja ulazi u sastav koalicije protiv Jemena predvođene Saudijskom Arabijom.

Prema izjavi analitičarke Ane Oliri za Pres TV, UAE otvoreno pokazuje sradnju sa Saudijskom Arabijom koristeći izraelsko naroužanje u Jemenu. Po njenoj proceni, Izrael iskorišćava Saudijsku Arabiju i Emirate za svoje ekspanzionističke ciljeve na Bliskom Istoku.

Prema mišljenju iranskog ministra odbrane brigadnog generale Hoseina Dehkana, Saudijska Arabija je dobila zeleno svetlo za svoj pohod od SAD-a i Izraela uz vojnu pomoć i saradnju okolnih regionalnih država.

 

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://presstv.ir/Detail/2015/09/20/430014/Yemen-Saudi-Arabia-Ansarullah-Israel-UAE

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.