Pripadnici Vojske Srbije na vojnoj vežbi NATO-a

Foto: SPC Brian Chaney

 
Pripadnici Vojske Srbije učestvuju u vojnim vežbama organizovanim od strane Evropske komande Oružanih snaga SAD, u američkom centru za obuku Hohenfels, u Nemačkoj.

U vežbi pod nazivom “Zajednička odlučnost V” učestvuje 99 pripadnika pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske, javlja agencija Beta.

Više od 4.600 učesnika iz 16 zemalja, od kojih je 10 NATO saveznika, učestvuju u vežbi. Srbija učestvuje kao članica programa Partnerstva za mir u okviru NATO-a.

Među ostalim učesnicima su pripadnici vojski Albanije, Bugarske, Francuske, Nemačke, Litvanije, Holandije, Norveške, Rumunije, Slovenije, SAD, Gruzije, i Crne Gore.

Srpska kompradorska buržoazija vrlo uspešno vodi Srbiju kroz ekonomske, političke i vojne integracije u imperijalistički blok, na račun sopstvenog ekonomskog, političkog i terirorijalnog suvereniteta i interesa naroda Srbije.

Sledeći korak je, pretpostavljamo, učestvovanje u zajedničkim vojnim akcijama sa novim saveznicima u pokoravanju naroda Trećeg Sveta u svrhu zaštite ekonomskih interesa imperijalizma, po uzoru na već primenjen model Hrvatske.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.