Indija: deca se prodaju za 43 evra za robovski rad

Osmogodišnji maloletnici koji rade od 9:00 ujutru do 22:00 svaki dan. To je realnost stotina dečaka i devojčica koje je policija Indije spasila u različitim akcijama proteklih godina. Radili su kao robovi u radionicama narukvica u gradu Hiderabad na jugu ove azijske zemlje.

Radili su i spavali u istoj prostoriji gde su bili zatočeni–nehigijenskom mestu, a nisu im čak ni zalečivali povrede uzrokovane materijalom za rad–svedoče policiji neki od njih. Samir, jedan od maloletnika, ne seća se koliko ima godina. Policija ga je pronašla sa pečatima ćelavosti usled izloženosti hemijskim proizvodima.

Čak i u prisustvu policije koja je došla da ih spasi, deca nastavljaju sa ukrašavanjem narukvica, prenosi lokalna televizija NDTV. „Radimo od jutra do mraka. Ne daju nam da se igramo. Hoću da idem kući, ali su mi rekli da mi ne daju”, ispričao je Džoginder, još jedan od dečaka robova.

Iako ne postoje zvanične cifre o dečijem radu u Inidiji, Globalni indeks ropstva 2014 procenjuje da ima 14 miliona žrtava ovog tipa zlostavljanja.

Video snimak na engleskom:

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://odiodeclase.blogspot.fr/2015/11/india-ninos-vendidos-por-43-euros-y.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.