Vojska Jemena i narodni komiteti pripremaju juriš na najveću vojnu bazu na jugu zemlje

Vojska Jemena i narodni komiteti predvođeni Hutijma, otpočeli su dugoočekivanu bitku za vojnu bazu Al Anad uprovinciji Al Lahdž nakon ispaljivanja nekoliko minobacača i raketa na Hadijeve snage i njihove strane saveznike u severozapadnom obodu ovog vojnog kompleksa u južnom Jemenu.

Prema novinarskom izveštaju sa bojišta, vojska Jemena i narodni komiteti su pripremili snage za juriš na vojnu bazu Al Anad dok se snage verne Hadiju i koalicija predvođena Saudijskom Arabijom postavljaju u poziciju za odbranu po svaku cenu.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom je osvojila vojnu bazu Al Anad prošlog avgusta nakon duge bitke sa Hutijima i jemenskom vojskom. Ovoj borbi je prethodila bitka u Adenu čiju su pobedu odnele snage verne Hadiju i koalicija predvođena Saudijskom Arabijom nakon 5 meseci borbe.

Bude li vojska Jemena i Huti ponovo osvojile ovu stratešku vojnu lokaciju u južnom Jemenu, dobiće pristup severnom delu grada Adena i po drugi put ove godine bi ugrozili snage Hadija i Saudijaca kod ove velike luke.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.