Maduro: Asad je garancija stabilnosti Sirije i regiona

LindaAli-and-Pres.-MaduroPredsednik Bolivarske Republike Venecuele, Nikolas Maduro, ratifikovao je prošlog ponedeljka bezuslovnu podršku predsedniku Bašaru al-Asadu i sirijskom narodu pred imperijalističkim intervencionizmom i mešanjem u unutrašnje stvari njihove zemlje.

Takođe je ponovio da je neophodno poštovati samoopredeljenje naroda i međunarodno pravo. „Niko se ovde ne može boriti za pravo da naoružava terorističke vojske da bi srušio vlast”, izjavio je Maduro. „Samo predsednik Bašar al-Asad zajedno sa narodom i vojskom Sirije može garantovati stablinost Sirije i regiona”.

Venecuelanski mandatar je kritikovao neodgovornost politike haosa u regionu koju su usvojili SAD i NATO, te upozorio da „ako predsednik Bašar al-Asad bude zbačen, teroristički napadi kao onaj u Parizu prošlog petka, izgledaće kao mala beba u poređenju sa onim šta će se dogoditi u ostatku sveta”.

Maduro je ponovio da je istorijski stav Venecuele zasnovan na borbi protiv bilo kakvog terorističkog akta u svetu, tražeći od ekstremističkih grupa i imperijalističkih sila koje predstavlja administracija SAD-a, da „prekinu s svojom ludošću za željom da unište legitimnu vladu Sirije”.

Istovremeno, pozvao je na stvaranje novog saveza za mir koju će voditi zemlje poput Sirije, Iraka, Libije i Jordana, da predvode ostale zemlje saveznice u iskorenjivanju terorizma, ističući potrebu da ta borba bude iskrena, transparentna i celokupna.

Bolivarski predsednik je osudio planove SAD-a da u Venecueli sprovede istu destabilizaciju kao i u arapskom svetu.

„Oni [imperijalističke sile] teže da načine nama, drugim putevima, ono šta su uradili Iraku, Libiji i Siriji. Nisu mogli niti će moći, ali tome teže”, upozorio je on.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://sana.sy/es/?p=33660

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.