Knjižara “Isis” na meti besnih građana

Foto: ABC

 
Građani američkog grada Denvera su, ljuti nakon terorističkih napada u Francuskoj, usmerili svoj bes ka jednoj knjižari u tom gradu.

Radnja pod nazivom “Isis Knjige i pokloni” na južnom Brodveju, postoji već 35 godina, ali je u poslednje vreme na meti čestih napada prolaznika.

Ovog vikenda, neko je kamenovao znak sa natpisom izvan radnje, a vlasnica Karen Šarbone-Harison kaže da je umorna od silnih napada na njenu knjižaru.

Karen kaže da je nazvala svoju prodavnicu po egipatskoj boginji Isis, i da knjižara ne drži islamsku literaturu, već hrišćanske, hinduističke i paganske tekstove.

“Neznalice verovatno misle da je ovo knjižara za teroriste”, dodaje Karen, i kaže da ne namerava da promeni ime knjižare jer to košta, kao i da je predsednik Obama usvojio alternativni naziv za islamističku grupu – Isil, pa se nada da će svi uskoro početi tako da ih zovu.

Ovo je četvrti napad na njenu radnju u poslednjih par meseci, a Karen je morala da popravi oštećena ulazna vrata, polomljen izlog, kao i da skida farbu kojom su napadači zasuli knjižaru.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

One Response to Knjižara “Isis” na meti besnih građana

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.