Knjižara “Isis” na meti besnih građana

Foto: ABC

 
Građani američkog grada Denvera su, ljuti nakon terorističkih napada u Francuskoj, usmerili svoj bes ka jednoj knjižari u tom gradu.

Radnja pod nazivom “Isis Knjige i pokloni” na južnom Brodveju, postoji već 35 godina, ali je u poslednje vreme na meti čestih napada prolaznika.

Ovog vikenda, neko je kamenovao znak sa natpisom izvan radnje, a vlasnica Karen Šarbone-Harison kaže da je umorna od silnih napada na njenu knjižaru.

Karen kaže da je nazvala svoju prodavnicu po egipatskoj boginji Isis, i da knjižara ne drži islamsku literaturu, već hrišćanske, hinduističke i paganske tekstove.

“Neznalice verovatno misle da je ovo knjižara za teroriste”, dodaje Karen, i kaže da ne namerava da promeni ime knjižare jer to košta, kao i da je predsednik Obama usvojio alternativni naziv za islamističku grupu – Isil, pa se nada da će svi uskoro početi tako da ih zovu.

Ovo je četvrti napad na njenu radnju u poslednjih par meseci, a Karen je morala da popravi oštećena ulazna vrata, polomljen izlog, kao i da skida farbu kojom su napadači zasuli knjižaru.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

One Response to Knjižara “Isis” na meti besnih građana

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.