Narodnom kontrolom u Donjecku do sniženja cena 15%

hqdefault_4Aktivisti Narodne kontrole republike su sproveli inspekcije cena društveno bitnih namirnica u prodavnicama DNR-a i izvojevali sniženje od 15%, saopštava Katerina Martjanova, parlamentarac i šef ovog projekta.

Prema izjavi Martjanove, snižene su cene mesnih proizvoda, šećera, brašna, mleka, soli, žitarica i nekog povrća. Pozitivan ishod ove akcije je zabeležen u Donjecku, Makejevci, Snežnom, Ždanovci, Zugresu, Harcisku, ali i regionima Sarobeševo, Jasinovataji i Šahotirsku, prenosi agencija DNI.

Dan ranije, predsednik parlamenta DNR-a, Denis Pušilin je izjavio da je u periodu aktivnosti Narodne kontrole izdato preko 3.2 miliona kazni za neosnovane marže, nedostatak faktura i ostale prestupe.

Narodna kontrola je stvorena 1. oktobra u okviru društvenog pokreta Donjecka republika sa ciljem nadgledanja pridržavanja pravila trogovine i cena. Aktivisti ovog projekta vrše prepade na prodavnice, centre za distribuciju i maloprodajne objekte radi regulisanja cene društveno bitnih proizvoda poput hrane, goriva i slično. Takođe se planira nadgledanje kvaliteta javnog prevoza, javnih usluga, zdravstva, prehrambenih usluga i održavanja nepokretnosti.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://dninews.com/article/during-raids-people’s-сontrol-prices-dpr-shops-decreased-15

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.