Državna televizija Venecuele prelazi u ruke radnika

Diosdado_CabelloPredsednik Narodne skupštine Venecuele, Diosdado Kabeljo, najavio je juče da će izvršna vlast nad državnim televizijskim kanalom ANTV biti prebačena u ruke radnike, prenosi TeleSUR.

„Od sada ćete biti sami svoji šefovi”, rekao je Kabeljo tokom najave  mere za koju se smatra da ima za cilj zaštitu od pretnji desničarskih  zakonodavaca koji bi mogli ovaj javni servis da zamene privatnim medijima. Malo pre toga, desničar Enri Ramos je tokom intervijua za španski CNN izjavio da bi moglo da dođe do promene u uređivačkoj politici ANTV-a. ANTV se u velikoj meri fokusira na prenos iz Narodne skupštine.

U međuvremeno, radnici Nacionalne telekomunikacione komisije (Conatel) odgovorili su na Ramosove pretnje saopštenjem za štampu u kojem se ističe: „Ubuduće, zahtevamo od onih koji rukovode Narodnu skupštinu da poštuju narod Venecuele, njene institucije, radnike, održe dijalog i demokratsku debatu”.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/english/news/Venezuelas-State-owned-Media-Channel-Grants-Ownership-to-Workers-20151208-0045.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.