Evo Morales optužuje medije za širenje dezinformacija o antiimperijalističkim vladama

5aebec57e73f03a6f29ba931ab92c570c8adbc6c-700x350Predsednik Bolivije, Evo Morales, tvrdi da američka stanica CNN na španskom dezinformiše i polemiše sa funkcionerima antiimperijalističkih i progresivnih vlada.

„Samo imam da im kaçem da na CNN-u nema intervijua, ima samo političke debate. To poštujemo, ali oni žele da se predstave kao komunikacioni medij koji informiše. Ne informišu, dezinformišu. Sa antiimperijalističkim predsednicima i vladama uvek je politička debata”, izjavio je u četvrtak šef izvršne vlasti Bolivije nakon masovnog mitinga u mestu Kolomi, provincija Kočabamba.

Morales je dao ovu izjavu u vezi sa intervijuom u kojem je prošlog ponedeljka učestvovao ministar vlade, Karlos Romero, a koju su vlasti Bolivije odbacile. U tom kontekstu, Morales uverava da će njegova vlada učestvovati u političkim debatama bez laganja. Istovremeno, ocenjuje da pomenuta stanica predstavlja carstvo, dok njegova administracija predstavlja narod Bolivije.

Rezultati antiimperijalističke vlade Bolivije se ističu po političkom, ekonomskom i socijalnom suverenitetu koji je postignut u proteklih deset godina, istakao je šef države podvlačeći razlike sa desničarskim vladama. „Ne kradu od nas, ne pljačkaju nas, a sada, osim što smo povratili prirodne resurse, imamo i dostojanstvo, a naše građane poštuju svuda u svetu. To je naše dostojanstvo, to smo postigli jedinstvom naroda Bolivije ”, potvrdio je.

Osim toga, Morales zauzima gard pred kampanjom kleveta lokalne i međunarodne opozicije uoči referenduma koji će se održati 21. februara, a na kojem će narod odlučivati da li će Evo moći da se kandiduje ponovo ili ne.

Sa druge strane, minstarka informisanja Bolivije, Marianela Pako, optužila je CNN u sredu da širi klevete o ovoj južnoameričkoj zemlji, te da laže protiv njenog društvenog i političkog uređenja. Po njenoj proceni, interviju je prekršio sve norme i običaje, ograničio slobodu izražavanja i isekao izjave bolivijskog funkcionera.

Nije prvi put da vlasti levičarskih zemalja Južne Amerike napadaju CNN. Prošlog avgusta je parlament Venecuele odobrio deklaraciju koja odbacuje „ratnu propagandu” ove TV stanice. Ekvador je takođe osudio kampanju CNN-a protiv države i njenog predsednika.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.librered.net/?p=41850

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.