Blekvoter povlači plaćenike iz Jemena zbog gubitaka

blackwatermercAmerička kompanija Akademi, podružnica Monsanta poznata po pređašnjem imenu Blekvoter, a koja pruža usluge plaćene vojske, donela je odluku da svoj najbitniji bataljon pod nazivom „Udarna sila al-Amri fronta” povuče iz provincije Taiz u Jemenu zbog  gubitaka u ljudstvu. Ovu odluku je doneo predsednik poslaničke komisije Farsan Malta. Plaćenici Blekvotera se bore u okviru koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, a do sada su pretrpeli gubitke ne samo među vojnicima već i visokim oficirima.

Poginula su sedmorica plaćenika, 39 je ranjeno, a trojica su nestala. Plaćenici su mahom iz Kolumbije, Venecuele i Australije.

Ova odluka je unela napetost i zabunu u redove okupacione vojske Ujedinjenih Arapskih Emirata u čijim se redovima nalazio najveći broj plaćenika.

U međuvremenu, šefovi bezbednosti i odbrane Emirata su iznenada došli u Aden privatnim avionom – zapovednik vojne obaveštajne službe Emirata, Mazud al-Šehi i pomoćnik zapovednika vazdušnih snaga Emirata, Ibrahim Nasir al-Alavi. U tom kontekstu, pet aviona trenutno čeka da otpočne transfer plaćenika iz Jemena.

 

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://english.alahednews.com.lb/essaydetails.php?eid=32089&cid=524

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.