Libija: Narodna milicija Bengazija se zaklinje na vernost Gadafiju i odbacuje imperijalističku „zaštitu” (VIDEO)

U ime milostivog Boga pozdravljamo sve slavne, slobodne i dostojanstvene koji brane svoju zemlju i ne povlače se, koji su ostali na pravom putu, unutar i izvan naše voljene zemlje.

Mi smo slobodni i dostojanstveni narod grada Bengazija. Mi pomno pratimo dešavanja u političkoj sferi, pet godina nakon katastrofe i kroz šta naša voljena zemlja prolazi: propast, uništavanje, krađu, masovna ubistva i raseljavanje ljudi, kao i potpuno odsustvo vladinih institucija i odsustvo bilo kakve sigurnosti, kao i kontrolu kriminalnih grupa i milicija koje plave zemlju korupcijom.

Njihova korupcija je doprla i do kamenja1 .

Mi, slobodni građani Bengazija, odbacujemo izdajničku vladu Al-Saraj, odbijamo da njegovi delegati kontrolišu Libiju, mi odbijamo direktnu i indirektnu kolonizaciju, kao i stranu intervenciju u ime „naše zaštite”, a vi već znate da je stradanje libijskog naroda počelo kada su prvi put došli da „nas zaštite”.

Zahtevamo oslobađanje zatvorenika i posebno lidera Seif al-Islama i ne može biti bilo kakvih razgovora, pregovora ili napretka, ako se ne vrše preko preko njega (Seifa). Naša plemena stoje uz njega u ratu za oslobođenje i vraćanje dostojanstva i bezbednosti i narodne republike.

Mi smo verni vojnici domovine. Onima koji su proterani, kidnapovani ili zatvoreni kažemo, oružje je spremno, neprijatelj je jedan, a domovina zove na borbu.

Mi, borci za slobodu „narodnog otpora” zahtevamo povratak libijskih izbeglica i emancipaciju naših voljenih zatočenih u zatvorima tame, koji su smatrani izdajnicima od 2011. godine2 . Mi nismo oruđa smrti, mi smo u pravu, mi se borimo za cilj. Vaša deca će biti posvećena očuvanju svakog pedlja naše domovine.

Slogan: Bog, Moamer i Libija!

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. Arapska izreka, što znači da niko nije pošteđen 

  2. Zato što su pristalice Gadafija 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.