Natpis u restoranu: „Dozvoljeno za pse, zabranjeno za bankare”

Foto: The Local France

Mladi francuski ugostitelj je zabranio bankarima da jedu u njegovom restoranu, i tako rešio da im uzvrati zbog tretiranja „kao psa”, i uzastopnog odbijanja da mu odobre kredit za proširenje, uprkos znatnim ekonomskim rezultatima njegovog objekta.

„Dozvoljeno za pse, zabranjeno za bankare!”, glasi natpis na ulazu u njegov restoran u pariskom predgrađu. Jedini način da bankari budu usluženi je da plate ulaznicu od 70.000 evra, što je jednako iznosu kredita koji je vlasnik tražio od banke.

Aleksandar Kale, 30-godišnji vlasnik , kaže: „Čim prepoznam bankare koji zauzimaju sto u mom restoranu, pokažem im natpis, i kažem im da neće biti usluženi ako ne plate taksu od 70.000 evra”, prenosi Sputnik France News.

Kale kaže da je tokom nekoliko uzastopnih pokušaja da se prijavi za kredit uvek bio ponižavan od strane osoblja banke, i tako posegnuo za jedinim načinom odbrane. „Verujem u reciprocitet”, rekao je Kale za list Local. „Morao sam da odgovorim. Ako me udarite, ja ću udariti vas… tretirali su me kao psa, pa sam im uskratio pristup.”

Mladi biznismen krivi francuski birokratski sistem za odbijanje kredita za proširenje restorana, koji posećuju mnoge filmske zvezde, uprkos tome što lokal ima veliki ugled, i stabilno jak učinak od preko 300.000 evra godišnje.

„U 2015. godini smo ostvarili najveći profit i promet, i kredit bi trebalo da bude formalnost”, rekao je Kale za list Figaro.

Ovo nije prvi put da su banke odbile Kalea. Kada je otvarao prvi restoran, 2008. godine, kredit mu je odbijen više od 20 puta.

„Nikada nisam imao finansijskih problema, a ipak se nalazim u ovoj situaciji”, izjavio je za Lokal. „Zato imamo toliko preduzeća u Francuskoj koja nemaju drugu opciju sem da pribegnu prikupljanju novčanih priloga. Bankari ne rade svoj posao.”

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.