Istanbul: Policija ponovo ubila u Kučuk Armutluu (FOTO, VIDEO)

12705739_947317405321514_3257252513514630640_nU siromašnom istanbulskom kvartu Kučuk Armutlu, poznatom po živoj aktivnosti revolucionara, policija je ubila 20-godišnjeg Jilmaza Ozturka. Prema rečima očevidaca, policijsko oklopno vozilo se zaustavilo pred njim, uperilo svetlo, a potom je ustreljen.

Prema izjavi policije, ubijen je „terorista samoubica koji je napao policijsku stanicu”. Nakon ubistva, policija je blokirala ceo kvart i postavila naoružane specijalne jedinice po okolnim ulicama.

Mladić, prema navodima, nije pripadao nijednoj revolucionarnoj organizaciji iz kvarta, niti je bilo napada na stanicu.

 

Podsetimo, radi se o istom kvartu u kojem je pre nekoliko meseci, u svojoj kući, policija ubila Dilek Doan. Proteklog ponedeljka, 17. februara, održano je saslušanje policajca osumnjičenog za njeno ubistvo. Advokat osumnjičenog, iako se na policijskom video snimku vidi da je on ispalio metak u Dilekine grudi, tvrdi da je oružje ispalio Dilekin stariji brat. Sudija je odbacio zahtev tužilaštva da se sprovede istraga i da se policajac stavi u pritvor. Tokom saslušanja održani su brojni mirni protesti pri kojima je 20 osoba uhapšeno.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://halkinsesitv-r.blogspot.com.es/2016/02/halka-cephesinin-ylmaz-ozturk-ile.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.