Povorka ambasadorke SAD-a pri UN-u pregazila dečaka u Kamerunu

samantha-power.jpg_1718483346Automobilska povorka Samante Pauer (Samantha Power) u Kamerunu je u ponedeljak pregazila sedmogorišnjeg dečaka koji je potom preminuo od zadobijenih povreda, prenosi AP.

Tek što je stigla u Kamerun radi posete prvim linijama fronta u ratu protiv Boko Harama, automobilska povorka Pauersove je prolazila kroz severni grad Moloko gde je ambasadorka trebalo da se sastane sa izbeglicama i drugim raseljenim licima tokom više godina nasilja po Zapadnoj Africi.

Visoki diplomata se vratila na mesto incidenta i sastala se sa roditeljima preminulog dečaka.

Asošijeted pres izveštava da je povorka išla brzinom od preko 90 km/h uprkos tome što su seljani stajali na putu da bi posmatrali kako prolazi. Nakon nesreće, povorka je znatno usporila.

„Vozilo koje pregazilo dečaka se zaustavilo, ali su američke bezbednosne snage naredile da se put nastavi kroz neobezbeđeni prostor. Ambulantna kola u karavanu SAD-a je odmah priteklo u pomoć”, prenosi AP. Dečaka su preneli u bolnicu u kritičnom stanju gde je i preminuo.

Zvaničnici SAD-a nisu želeli da komentarišu da li postoji plan za kompenzaciju porodici.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/english/news/US-Ambassadors-Motorcade-Kills-7-Year-Old-Boy-in-Cameroon-20160418-0028.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.