Srbin osuđen na 13 godina zbog terorizma!

Foto: Gazeta

Sud na Kosovu osudio je danas Srbina na 13 godina zatvora na osnovu optužbi da je pripremao teroristički napad, nakon što ga je okupaciona policija uhvatila sa eksplozivom na ulicama glavnog grada Prištine.

Slobodan Gavrić, rođen 1968. godine, uhapšen je u decembru 2015. godine nakon što je okupaciona policija pronašla 12.2 kilograma eksploziva u njegovom automobilu, u delu grada u kojem se nalaze ambasade SAD i drugih zapadnih zemalja.

Okupaciona policija je saopštila da su forenzičari u saradnji sa američkom agencijom FBI utvrdili da je eksploziv bio pentaeritritol tetranitrat (PETN), koji se koristi u mnogim terorističkim napadima u poslednjih nekoliko godina.

“On je planirao da destabilizuje i uništi najvažnije političke, ustavne, ekonomske i društvene strukture”, rekao je sudija Šadije Gerguri čitajući presudu.

Sudija je dodao i da eksploziv sadrži fragmente metala, eksera i šrafova kako bi se pojačala njegova snaga i izazvao veliki broj žrtava.

Kosovo je, ohrabreno međunarodnom podrškom, proglasilo nezavisnost od Srbije 2008. godine, a oko 5.000 vojnika NATO-a stacionirani su u srpskoj pokrajini.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.dailymail.co.uk/wires/reuters/article-3665940/Serb-national-jailed-13-years-Kosovo-terrorism-charges.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.