Turska policija je zauzela narodni centar za borbu protiv droge

Prema svedočenju očevidaca, sinoć su (30.8.2016) policijske jedinice napale nekoliko lokacija u levičarskom i alevitskom kvartu Istanbula, u Gaziju.

Autonomni rehabilitacioni centar za borbu protiv droge „Hasan Ferit Gedik” koji igra centralnu ulogu u borbi revolucionarnih grupa protiv mafije i dilera u kraju, je bio napadnu i nad njim je izvršena racija.

Centar je već izdao saopštenje prošlog meseca u kojem navodi policijsko zlostavljanje. Navodi se da su oklopna policijska vozila stala ispred centra, psovala građane koji su se našli ispred zgrade i poskidali zastave koje su bile okačene na zgradu. U jednom trenutku su pokazali oružje pacijentim i na njih bacili suzavac, tokom čega je jedna osoba povređena.

Policija je takođe otvorila vatru ka narodu koji je došao da spreči napad.

Osim Centra, uništena je i taksi stanica u kvartu koju su podigli njeni građani, kao i Narodna skupština kvarta koja organizuje građane na rešavanju problema u samoupravnom maniru.

Na ovaj događaj su reagovali i Narodni inženjeri i arhitekte koji u ovom kvrtu otpočinju projekte Narodne bašte i sportsko-rekreativnog centra. U saopštenju organizacije se navodi da vlast želi da pretvori Centar protiv narkomanije u policijsku stanicu i tvrdi da „AKP koji pušta svoje dilere sa lanca, svoju mafiju i ubice na ulice, brutalno napada revolucionare koji se bore i stvaraju alternativu da bi sprečili da omladina padne u dekadenciju”. „Nije to tako lako!”, kažu, „Napali ste mesto koje je dom onih koji marširaju sa mučenicima, čiji otpor traje danima, a koji su osnaženi ljubavlju prema domovini: napali ste Gazi”.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.