Kurdski zvaničnici objasnili zašto podižu američke zastave u Tel Abjadu!

US base in Tel Abyad“Cilj Ankare je da osvoji Tel Abjad pod izgovorom da je to deo kampanje oslobođenja Rake od Islamske države. Obavestili smo naše američke saveznike o ovom razvoju događaja. Nakon toga, predstavnici američke vojske posetili su naš grad i naredili podizanje američkih zastava na svim strateškim lokacijima, kako bi sprečili upade turskih snaga”, saopštio je jedan kurdski zvaničnik.1

U odgovoru na podizanje američkih zastava u sedištu kurdske Partije Demokratske Unije (PYD) u Tel Abjadu, vlasti u turskoj provinciji Sanliurfa podigle su turske zastave na sirijskoj granici, vrlo blizu gradu pod kurdskom upravom.

“Stanovnici Akčakale regiona su lojalni svojoj domovini i turskom narodu. Mi smo ponosni na naše zastave, dok teroristi planiraju da stvore državu pod američkom zastavom u Siriji”, rekao je šef Akčakale administracije Abdulkehim Aihan koji je inicirao ideju.

“Oni grade kuću od karata koja će biti uništena sa prvim naletom vetra, ali Turska je bila i ostaće jaka država”, rekao je turski zvaničnik za novinsku agenciju Anadolu.2

Tel Abjad se nalazi u provinciji Raka, i pod kontrolom je kurdskih PYD snaga. Podignute zastave SAD na više lokacija u gradu, način su da se Turcima saopšti da ni ne pomišljaju da pokušaju da zauzmu grad.

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  https://sputniknews.com/middleeast/20160920/1045500487/turkey-syria-flags-border.html  

  2.  http://aa.com.tr/ru  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.