SAD: Nastavićemo sa naoružanjem i podrškom sirijskim Kurdima

adsiz_43

Ministar spoljnjih poslova SAD-a Ašton Karter i načelnik generalštaba Džozef Danfort odgovorili su na pitanja Komiteta za oružane snage Senata o vojnicima koji učestvuju u operacijama u Siriji i drugim oblastima.

Na pitanje „Da li podržavate naoružavanje sirijskih Kurda?”, Karter je odgovorio: „Ranije smo im već bili dali oružje jer su deo Sirijskih demokratskih snaga. Podržavam nastavak podrške sirijskim Kurdima”.

Nakon Karterovih reči senator Južne Karoline, Lindsi Grejem, obratila se Danfordu: „Dakle, oni podržavaju odlazak Bašara al-Asada? Kakva je trenutna situacija sa Asadom?”, koji je odgovorio: „Asad trenutno pobeđuje, jači je nego pre godinu dana”. „Oprezni smo u pogledu teme šta raditi u vezi sa Sirijskim demokratskim snagama. Podržali smo ih. Oni su naš najjači saveznik na terenu. Veoma je teško pronaći ravnotežu u našim odnosima sa saveznicima iz Turske i Sirijskih demokratskih snaga”, dodao je.

Na pitanje: „Ako se ovi problemi reše, da bismo bili aktivniji u regionu, da li biste se složili da u vojnom pogledu neophodno za nas da naoružamo sirijske Kurde?”, Danford je rekao: „Slažem se sa tim. Pojačanje Sirijskih demokratskih snaga povećava verovatnoću za pobedu u Raki”.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://ilerihaber.org/icerik/times-isid-musulda-kimyasal-silah-kullanacak-60349.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.