Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost misli da je Islam nastao pre hiljadu godina!

Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost misli da je Islam nastao pre hiljadu godina!

Kada je američki predsednik Džordž Buš javno nazvao sopstveni Rat protiv terora “krstaškim pohodom”,1 ili kada se odjavio na G8 samitu, podigavši pesnicu u vazduh, sa rečima: “Zbogom, od najvećeg svetskog zagađivača”,2 deo javnosti je pomislio da će ga teško koji drugi političar nadmašiti po pitanju nepromišljenosti i političke nepismenosti.

Međutim, Majkl Flin, koga je novoizabrani predsednik Donald Tramp imenovao za savetnika za nacionalnu bezbednost, pokazao je da je opšta nepismenost odlika svake američke administracije.

Flin je tokom nedavnog intervjua izjavio da je Islam nastao pre manje od 1.000 godina. Nakon toga je dodao kako je Zlatno doba Arapa (8-13 vek) nastalo pre Islama, nakon čega ih Kuran gurnuo preko ivice u ponor tame.3

“I tako, pre hiljadu godina, arapski svet bi dobio sve Nobelove nagrade – nauka, umetnost, mir – ali onda dolazi taj momak Muhamed i, iskreno, radi se o tekstu koji je drevni i nije od pomoći društvu, i društvo ne može da se uhvati u koštac sa modernim, da postane moderno.” – rekao je Flin.

Ne može se reći ni da je novinarka Kimberli Dvorak briljirala pitanjima, od kojih jedno glasi: “Poštuju li teroristi na Bliskom Istoku političku korektnost predsednika Obame?”.

Američki političari, ni pored brojnih PR menadžera nisu u stanju da sakriju svoje opšte neznanje o svetu čiju sudbinu kroje.

Ceo intervju možete pogledati ovde:

 


  1.  https://www.youtube.com/watch?v=7TRVcnX8Vsw  

  2. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/2277298/President-George-Bush-Goodbye-from-the-worlds-biggest-polluter.html  

  3.  https://www.youtube.com/watch?v=ikmpWbXb52I  

Leave a Reply

Your email address will not be published.