Solidarnost sa narodom Venecuele i podrška naporima predsednika Nikolasa Madura

Sa pažnjom pratimo političke procese povodom događaja u Bolivarskoj Republici Venecueli izazvane kontinuiranom opsesijom antičavista za prekidanje mandata predsednika Madura. Nakon neuspelog pokušaja da se putem falsifikata obezbedi pravni osnov za održavanje abrogativnog referenduma radi smene predsednika, pokušava se konsenzusom dela poslanika čiju je delatnost Vrhovni sud pravde, kao najviša pravna instanca, proglasio neregularnim, proizvesti utisak i proglasiti da je predsednik Nikolas Maduro „napustio položaj“ te da je „politički neodgovoran“, što treba da posluži kao novi osnov za njegovu smenu. Posredi je brutalno gaženje sopstvenog Ustava i ignorisanje odluka Ustavnog veća kao najvećeg tumača Ustava zemlje.

Legitimna je težnja političkih činilaca svake zemlje da se demokratskim sredstvima bore za vlast, ali je kriminalno i nedopustivo da u strasnoj želji za osvajanje vlasti određene strukture krše ustavna rešenja sopstvene zemlje, da ne birajući sredstva pristanu na ulogu imperijalističkog buzdovana a protiv interesa svog naroda.

Podrška koja antičavistima dolazi spolja motivisana je neokolonijalnim razlozima i predstavlja žrtvovanje suvereniteta zemlje i ponižavanje sopstvenog naroda. Otuda, izražavamo punu solidarnost sa narodom Bolivarske Republike Venecuele i podršku naporima predsednika Nikolasa Madura da sačuva mir, ustavni poredak, zakonitost i stabilnost zemlje.

Vreme je da se instrumentalizovani politički činioci i njihovi inostrani tutori suoče sa greškama koje su činili u Bolivarskoj Republici Venecueli. Da napuste destruktivnu politiku i delovanje koje je u sukobu sa interesima građana BR Venecuele, moralom i pravnim poretkom.

 

U Beogradu 23. januara 2017.
PREDSEDNIK IO MOČ:
Ratko Krsmanović

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.