Venecuela: Izgrađeno 1.4 miliona stambenih jedinica za narod!

Foto: AP

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je 19. januara da je Velika stambena misija Venecuele (GMVV) postigla cilj isporuke 1.400.000 domova širom zemlje.1

„Danas smo dostigli svoj cilj, nakon toliko borbe: 1.400.000 kuća i stanova izgrađenih i isporučenih našim ljudima. Hajde da nastavimo pobednički“, saopštio je predsednik Maduro preko svog Tviter naloga.2

U drugoj poruci on je rekao da, uprkos ekonomskom ratu i padu cene sirove nafte od preko 70%, Bolivarska revolucija nije prestala da ulaže u politiku socijalne zaštite. „U 2016. devizne zarade pale su za 87%, a izgradili smo duplo više novih domova za naš narod. Uradili smo više sa manje. To je veliki uspeh“, napisao je predsednik Maduro.

Od aprila 2011. godine, program GMVV je promenio živote 1,4 miliona porodica, omogućivši im pravo na pristojan, bezbedan i udoban dom.

Izgradnja ovih stanova rezultat je „socijalističke vizije“, u kojoj stambena izgradnja više nije koncipirana kao roba, već kao rezultat zajedničkog rada. Ovo podrazumeva nacionalnu registraciju, davanje zemljišta, materijala, mašina i finansiranje izgradnje, kao i aktivno učešće naroda, koji je odgovoran za sprovođenje 60% planiranja i izgradnje.

Izgradnja novih stambenih jedinica ostvarena je uprkos stalnim domaćim i međunarodnim ekonomskim napadima na vladu Venecuele  u poslednjih 16 godina.

 

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://en.granma.cu/mundo/2017-01-25/venezuela-delivers-14-million-housing-units  

  2.  https://twitter.com/nicolasmaduro  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.