Severnokorejski ministar u intervjuu za BBC: „Naš odgovor će odmah uslediti!“ (VIDEO)

Severnokorejski ministar u intervjuu za BBC: „Naš odgovor će odmah uslediti!“ (VIDEO)

U intervjuu za BBC, zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje Han Song izjavio je da ukoliko su SAD toliko „neodgovorne“ da koriste vojnu silu protiv ove zemlje, Pjongjang će od prvog dana smatrati da je u ratu.

„Naše nuklearno oružje nas štiti od njihovih pretnji“, rekao je Han Song i dodao da će DNRK nastaviti sa raketnim testovima na nedeljnoj, mesečnoj i godišnjoj osnovi.

Novinar je potom upitao ministra koju poruku bi poslao Donaldu Trampu. Han Song je odgovorio da ako SAD naruše korejski suverenitet, reakcija će odmah uslediti i Koreja će sprovesti nuklearni odgovor na agresiju.

„Nije li bolje da se fokusirate na reforme kod kuće i zatvorite političke logore, u kojima se drže na desetine hiljada političkih zatvorenika koji izražavaju neslaganje sa vašom politikom?“, pitao je novinar BBC-a.

„Mi ne tolerišemo kada stranci kritikuju naš socijalizam i verujemo u sopstveni izbor. A što se tiče logora, radi se o fabrikacijama koje su naši neprijatelji pustili svojim sledbenicima, kako bi nas demonizovali. Mi nemamo takve pucnjave kao u nekim zemljama, gde naoružani ljudi pucaju po drugima. Vi živite u zemlji sa određenim sistemom i ako vas druge zemlje primoravaju da usvojite njihov način života, borićete se protiv toga“, odgovorio je Song.

https://www.youtube.com/watch?v=Xxy1upO8tKo

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.