Hezbolah: Sledeći sukob sa Izraelom na njihovoj teritoriji!

Foto: Reuters/Aziz Taher

Libanski Hezbolah izjavio je u četvrtak da će se budući sukob između šiitske grupe i Izraela odvijati unutar izraelske teritorije.1

Said Hasan Nasralah, lider Hezbolaha, takođe je u svom govoru na televiziji rekao da je ova grupa demontirala sve svoje vojne položaje duž istočne granice Libana sa Sirijom, i ovom oblasti sada će patrolirati samo libanska vojska.

Hezbolah se bori već godinama u sukobu u Siriji na strani sirijske vlade protiv prozapadne opozicije i često je na meti izraelskih vazdušnih udara. Dve strane su poslednji put bile u ratu 2006. godine.

Izrael „je uplašen i zabrinut zbog buduće konfrontacije… i zna da se ona može odvijati unutar okupirane palestinske teritorije“, rekao je Nasralah. „Neće biti mesta koje je van domašaja raketa Otpora ili čizama naših boraca“, dodao je on.2

Za američkog predsednika Donalda Trampa, Nasralah je rekao da dolazi na predstojeći samit Sjedinjenih Američkih Država i arapskih država Zaliva u Saudijskoj Arabiji, „da se uveri da još uvek postoje milijarde dolara nafte i gasa“.

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.middleeasteye.net/news/hezbollah-leader-warns-future-war-israel-israeli-territory-768549043  

  2.  http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-hezbollah-idUSKBN18728W?feedType=RSS&feedName=topNews  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.