Severna Koreja: Ne može im niko ništa, jači su od sudbine!

Severna Koreja je u utorak testirala još jednu interkontinentalnu balističku raketu. Projektil je dostigao visinu od približno 2.800 kilometara iznad Zemlje (preko 10 puta više od Međunarodne svemirske stanice).1

Raketa je lansirana u utorak je samo nekoliko sati nakon što je južnokorejski ministar unutrašnjih poslova upozorio da Pjongjang deli samo godinu dana od kompletiranja svog nuklearnog arsenala.

Prema procenama SAD, Severna Koreja ima između 25 i 60 nuklearki, a nekadašnje ismevanje nuklearnog programa DNRK, sada je potisnuto strahom, nakon što je izvesno da projektili ove zemlje mogu dosegnuti do bilo koje tačke na planeti.

Donald Tramp je u svom maniru saopštio da će se „pobrinuti za Severnu Koreju“, međutim, na ove Trampove izraze frustracija niko više ne obraća pažnju.2

Jano je da je Severna Koreja vrlo razvijena zemlja sa diversifikovanom privredom samoodrživog tipa. Ekonomske sankcije nemaju značajnog efekta na njenu ekonomiju. Ono malo međunarodne trgovine koju je DNRK prinuđena da obavlja, vezano je za Kinu. Otuda i pritisak SAD na Peking, da utiče na situaciju kako bi sankcije imale nekakvog efekta.

Takođe je jasno da imperijalisti sada moraju napustiti planove da unište DNRK vojnim sredstvima. Jedina opcija koja im preostaje je pokušaj vojnog puča.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. http://www.newsweek.com/north-korea-launches-ballistic-missile-defying-trump-and-international-724826  

  2. http://www.newsweek.com/north-korea-crisis-discussions-take-place-canada-because-its-more-neutral-us-725371  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.