Hjuman rajts voč: Kurdski YPG da zaustavi dalje regrutovanje dece!

Foto: AFP

Kurdske milicije na severu Sirije (YPG) nastavljaju sa regrutovanjem maloletnih osoba iz ugroženih porodica, kako bi ih slali na liniju fronta u Siriji, upozorila je organizacija Human Rights Watch, u petak.

“Nedavni podaci Ujedinjenih nacija pokazali su uznemirujuće visok porast u angažovanju dece od strane YPG-a prošle godine. Ova oružana grupa treba odmah da demobiliše decu u svojim redovima i zaustavi njihovo regrutovanje, uključujući i decu iz raseljenih porodica u izbegličkim kampovima pod njihovom kontrolom”, navodi se u izveštaju ove organizacije.

“Uprkos obećanjima da će prestati sa ovim regrutacijama, YPG još uvek regrutuje decu na teritoriji koju kontroliše”, rekla je Prianka Motaparti, šefica za vanredne situacije u organizaciji Human Rights Watch. “Posebno je uznemirujuće što ova grupa regrutuje decu iz ugroženih porodica u kampovima za raseljena lica bez znanja njihovih roditelja, pa čak i bez obaveštenja gde im odvode decu.”

Human Rights Watch je pozvao Sjedinjene Države, koje podržavaju YPG, da spreče kurdske oružane snage u Siriji da nastave sa regrutacijom dece.

 

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.basnews.com/index.php/en/news/middle-east/456802

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.