Komunisti i Radnička partija ujedinjeni na predstojećim izborima u Brazilu!

Komunisti i Radnička partija ujedinjeni na predstojećim izborima u Brazilu!
Foto: Ricardo Stuckert

Nakon zatvorenog sastanka, predsednik Radničke partije (PT), senator Gleisi Hofman i predsednica Brazilske komunističke partije (PCdoB) Lusiana Santos, objavili su na konferenciji za novinare da ulaze u koaliciju za predstojeće predsedničke izbore u oktobru.

Manuela d’Avilja, članica PCdoB-a i bivša senatorka, biće potpredsednički kandidat koji će nastupiti zajedno sa bivšim predsednikom Luizom Inasiom Lulom da Silvom. Senator Hofman je istakao važnost d’Avilje za snagu i jedinstvo levičara i progresivnih snaga u Brazilu.

“Manuela predstavlja snagu žena i omladine”, izjavio je senator Gleisi Hofman na konferenciji za štampu u nedelju. PCdoB je odlučila da povuče svoju samostalnu kandidaturu Manuele d’Avilje kako bi se kandidovala zajedno sa PT.

One će takođe imati podršku Republičke partije socijalnog poretka (PROS) i Partije za radnike (PCO) – obe učesnice u ovoj koaliciji.

Bivši predsednik Lula da Silva ubedljivo vodi u svim predizbornim anketama, uprkos tome što je više od sto dana zatvoren zbog veoma sumnjivog slučaja “korupcije”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.