Komunisti i Radnička partija ujedinjeni na predstojećim izborima u Brazilu!

Foto: Ricardo Stuckert

Nakon zatvorenog sastanka, predsednik Radničke partije (PT), senator Gleisi Hofman i predsednica Brazilske komunističke partije (PCdoB) Lusiana Santos, objavili su na konferenciji za novinare da ulaze u koaliciju za predstojeće predsedničke izbore u oktobru.

Manuela d’Avilja, članica PCdoB-a i bivša senatorka, biće potpredsednički kandidat koji će nastupiti zajedno sa bivšim predsednikom Luizom Inasiom Lulom da Silvom. Senator Hofman je istakao važnost d’Avilje za snagu i jedinstvo levičara i progresivnih snaga u Brazilu.

“Manuela predstavlja snagu žena i omladine”, izjavio je senator Gleisi Hofman na konferenciji za štampu u nedelju. PCdoB je odlučila da povuče svoju samostalnu kandidaturu Manuele d’Avilje kako bi se kandidovala zajedno sa PT.

One će takođe imati podršku Republičke partije socijalnog poretka (PROS) i Partije za radnike (PCO) – obe učesnice u ovoj koaliciji.

Bivši predsednik Lula da Silva ubedljivo vodi u svim predizbornim anketama, uprkos tome što je više od sto dana zatvoren zbog veoma sumnjivog slučaja “korupcije”.

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://www.telesurtv.net/english/news/Brazil-Workers-Party-and-Communist-Party-Unite-For-Presidentail-Elections-20180806-0008.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.